Opgeruimd staat netjes: Speelgoed opbergen tips


Waar kinderen zijn, is ook veel speelgoed en het liefst in alle mogelijke felle kleuren. Je kinderen zijn je alles en ze horen er natuurlijk helemaal bij, maar je wilt ook graag een volwassen leefruimte waar je ‘s avonds weer alles aan kant kunt hebben. HET KAN!

Maar hoe?

Of je nou een aparte speelruimte hebt voor de kinderen, of een hoekje in je woonkamer. Er zijn tegenwoordig echt goede en mooie mogelijkheden om speelgoed op te bergen en het overal wat rustiger en overzichtelijker te maken. Hieronder vind je wat tips.

Opbergbakken of manden

Zorg dat je voor iedere categorie speelgoed een eigen bak of mand neerzet. Je kunt hem eventueel labelen met woorden als je kinderen al wat ouder zijn, of met plaatjes voor de jongere kinderen. Voor kinderen wordt opruimen ook leuker/makkelijker als het duidelijk is wat waar hoort. 

Kies bijvoorbeeld voor een bak voor de Playmobil, een bak voor poppenspullen, een bak voor keukenspullen, een bak voor voertuigen, een bak voor poppetjes en diertjes, etc. 

Opbergkast

Heb je niet veel vloer oppervlakte over, maak dan gebruik van de hoogte! Zet er een mooie opbergkast neer waar je veel speelgoed in kwijt kunt. Je kunt denken aan de vakkenkasten, maar je kunt hier ook een mooie bergkast plaatsen waar je opbergbakken in zet. 

Roomdivider

Door een divider te plaatsen maak je er een knus speelhoekje van en heb je gelijk een kader van waar het speelgoed in moet blijven. Overdag zal dit niet lukken, want het leukste speelt het toch bij papa en/of mama in de buurt. Maar ‘s avonds kun je het wel op de daarvoor bedoelde plek wegruimen. Combineer dit met mooie opbergmanden die gezien mogen worden.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het speelgoed opbergen?

Ik kom je helpen!
Dit is wat ik het leukste vind aan mijn vak: praktisch én mooi samen laten komen. Soms kun je door kleine veranderingen in het neerzetten van meubels en door bepaalde decoratie al een heel groot verschil maken. En jij kunt aangeven waar jij behoefte aan hebt!
Wil je naast het speelgoed opbergen graag hulp bij het (her)indelen van de hele ruimte? Dan is het pakket ‘kamerindeling‘ wat voor jou!
Wil je samen sparren en dat ik gewoon even met je meedenk? Dan kun je ook kiezen voor het pakket ‘mondeling advies‘.
Wil je heel graag aan de slag maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het opruimen en categoriseren van al het speelgoed? Stuur mij dan even een berichtje voor een advies op maat!

Samen zorgen we ervoor dat jij én je kind(eren) zich fijn voelen in jullie huis!

Wil je gelijk actie ondernemen? Klik dan rechts van deze pagina dan op de Whatsapp knop!


× Stel hier je vraag >