Mix & Match: Verschillende vloeren combineren


Als je verschillende soorten vloeren in één ruimte hebt, kan het lastig zijn om deze te combineren. Maar met een beetje creativiteit en een paar slimme trucjes kun je zorgen dat ze goed combineren zonder dat je de vloeren hoeft te vervangen. Hieronder vind je 6 tips om je op weg te helpen!

1. Kies een neutraal kleurenpalet

Door te kiezen voor een kleurenpalet met rustige tinten zorg je ervoor dat een ruimte als één samenhangend geheel aanvoelt. Kies daarbij de kleuren die goed passen bij beide vloeren.
Naast de verfkleuren op de muren, moet je hierbij ook denken aan gordijnen en accessoires zoals plaids, kussens, lampen, decoratie etc. Als je alle kleuren goed op elkaar afstemt, wordt het echt één geheel.

2. Gebruik meubels om te verbinden

Je kunt meubels gebruiken als scheiding tussen twee ruimtes, maar je kunt ze ook gebruiken om te verbinden. Plaats bijvoorbeeld een salontafel op het kruispunt van de vloeren, of zet een dressoir tegen de muur op beide vloeren om de ruimtes visueel te verbinden.

3. Gebruik grote vloerkleden

Grote vloerkleden zijn ideaal om verschillende vloeren in één ruimte te verbinden. Kies een groot vloerkleed dat groot genoeg is om beide soorten vloeren te bedekken en dat past bij de stijl van de ruimte.
Kijk hierbij wel of de locatie van de vloerscheiding een handige plek is om een vloerkleed neer te leggen. Ligt het in de looproute of vlak bij de keuken, dan is het minder ideaal. Ligt het kleed helemaal vrij of verbind het een zithoek, dan werkt het juist weer heel goed!

4. Verf de tegelvloer

Heb je een een oude of saaie tegelvloer die niet meer bij de rest van je interieur past? Dan kun je deze ook heel goed schilderen. Door je tegelvloer de juiste kleur te geven binnen je kleurenpalet, past hij er weer helemaal bij!
(zorg er wel voor dat je de juiste verf gebruikt, laat je hier goed over informeren)

5. Maak gebruik van hoekjes

In plaats van te proberen de verschillende vloeren zo te matchen dat het één ruimte lijkt, kun je ze ook juist gebruiken om gezellige hoekjes te creëren. Heb je bijvoorbeeld in de zithoek een andere vloer dan in de eethoek? Maak dan een scheiding tussen de twee ruimtes. Dit hoeft niet gelijk door een muur of deur te plaatsen, maar dit kun je bijvoorbeeld al bereiken met verschillende kleuren of tinten verf.
Ook leuk: zet een mooi grote plant neer als roomdivider waar de twee vloeren samenkomen.

6. Gebruik overgangstrips

Als je een duidelijke grens wilt creëren tussen vloeren, kun je ook gebruik maken van overgangstrips. Overgangstrips zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, materialen en kleuren, zodat je het helemaal kan inpassen in de stijl van jouw inrichting.

Zo zie je maar… ook zonder het vervangen van de vloer kun je een heel andere sfeer creëren! Kun je wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van de kleuren en materialen, bij de indeling of wil je gewoon even ideeën uitwisselen?

Stuur mij dan een berichtje om de mogelijkheden te bespreken!


× Stel hier je vraag >