Een eetkamerbank aan tafel, voordelen en tips


Een bankje aan de eettafel zorgt niet alleen voor gezelligheid, maar het heeft ook veel voordelen. Ben je benieuwd of het ook geschikt is voor jouw woonsituatie? Lees dan snel verder en kijk of een eetkamerbank bij jou past!

De voordelen:

 1. Ruimtebesparing: In kleinere ruimtes kan een eetkamerbank een slimme oplossing zijn. In tegenstelling tot eetkamerstoelen heb je geen uitschuifruimte nodig. Je kunt het bankje dus makkelijk tegen de muur zetten waardoor je meer loopruimte overhoudt.
 2. Flexibiliteit: Heb je visite, dan kun je makkelijk wat mensen bijschuiven op het eetkamerbankje.
 3. Makkelijk schoon te maken: Met een veeg over de zitting ben je alle kruimels weer kwijt. Ook onder het bankje is het makkelijker stofzuigen i.p.v. tussen alle stoelpoten door.
 4. Kindvriendelijk: Bankjes zijn ideaal voor gezinnen met kinderen. Kinderen kunnen er zelf gemakkelijk op- en afklimmen, je hoeft niet bang te zijn dat hij omvalt. En komen er vriendjes eten of organiseer je een kinderfeestje? Dan passen er gemakkelijk veel kinderen op de eetkamerbank.
 5. Multifunctioneel: Sommige eetkamerbanken hebben opbergruimte onder de zitting. Je hebt dan gelijk een handige plek om extra kussens, tafellinnen of andere eetkamerbenodigdheden op te bergen. Ideaal dus als je weinig opbergruimte hebt.
 6. Gezelligheid: Een bankje aan de eettafel zorgt voor een informele en gezellige sfeer. Het nodigt uit tot lange gesprekken en gezelligheid, perfect voor avondjes met je vrienden en/of familie.
 7. Stijlvolle uitstraling: Bankjes zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, waardoor ze een unieke toevoeging kunnen zijn aan je eetruimte. Of je nu kiest voor een minimalistisch ontwerp of een chique uitstraling.
 8. Rust: Door te kiezen voor een eetkamerbank aan een kant van je tafel zorg je voor een rustiger geheel.

Tips voor het kiezen van een eettafel bank:

Een eetkamerbank heeft veel voordelen, maar dan is het wel belangrijk dat je de juiste koopt. Die past bij jouw woonsituatie. Hieronder vind je wat tips bij het aanschaffen van een eetkamerbank:

 1. Afmetingen: Meet de beschikbare ruimte goed op voordat je een bankje koopt, om ervoor te zorgen dat het goed past en nog steeds voldoende bewegingsruimte biedt rond de tafel. Houd hierbij ook rekening met de grootte van je tafel.
 2. Houd rekening met de tafelpoten: Omdat je een bankje niet makkelijk kan verschuiven, wil je hem het liefst op 1 plek laten staan. Het is dan belangrijk dat je makkelijk in en uit kan stappen. Heb je een tafel met poten op de hoeken? Dan is het lastig om in te stappen en is een eetkamerbank wellicht niet de beste keuze. Heb je tafelpoten die meer in het midden zitten, of die een knik hebben waardoor instappen wel makkelijk is? Dan kun je voor een eetkamerbank kiezen!
 3. Vorm: Je ziet steeds vaker ronde of ovale tafels. Hierop is het assortiment eetkamerbanken aangepast. Ook deze kun je tegenwoordig ovaal en rond krijgen! Kijk goed naar de vorm van je tafel en pas de vorm van de eetkamerbank daarop aan.
 4. Stijl: Kies een bankje dat past bij de stijl van je eettafel en de rest van je interieur, zodat het een geheel wordt.
 5. Comfort: Let op het comfort van het bankje. Zit je veel/lang aan tafel, zorg dan dat de eetkamerbank lekker zit! Ook de hoogte van de rugleuning kan voor veel comfort zorgen. Vind je een houten bank mooier en zit je wel veel aan tafel? Dan kun je ook altijd een mooi zitkussen overwegen.
 6. Materiaal: Kies een materiaal die bij jouw woonsituatie past. Bedenk of het makkelijk schoon te maken moet zijn, of dat het duurzaam moet zijn, of het bestand moet zijn tegen huisdieren. Voor iedere situatie is het juiste materiaal te vinden.
 7. Functionaliteit: Denk na over eventuele extra functies die je wilt, zoals opbergruimte onder de zitting.
 8. Probeer het uit: Als je de mogelijkheid hebt, probeer dan het bankje uit voordat je het koopt, om ervoor te zorgen dat het aan je verwachtingen voldoet!

Ga jij voor een eetkamerbank?

Ben je enthousiast geworden over een eetkamerbank en ben je benieuwd waar je deze kunt kopen? Of wil je weten wat voor soort bank voor jouw situatie geschikt is? Stuur mij dan vooral een berichtje!

Ik kan je bijvoorbeeld helpen bij het maken van een ideale kamerindeling en we kunnen samen gaan winkelen. Ik help je de juiste keuzes te maken tussen alle mogelijke opties.


× Stel hier je vraag >